Νικόλας Ευθυμίου

NikolasEuthimiouΟ Νικόλας Ευθυμίου ξεκίνησε το βιολί στην ηλικία των έξι  με  τον Κύπριο βιολιστή Ανδρέα Νικολάου. Ολοκληρώνοντας τις πρωτοβάθμιες σπουδές του στο «κυπριακό ωδείο» και Trinity College of London μεταβαίνει στη Γερμανία όπου συνεχίζει στο βιολί και στη βιόλα κοντά στους Στέλιο Καφαντάρη, Max Speermann, Frank Strauch, και John Kinsella.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Hochschule fuer Musik Weimar συμμετέχει σε συναυλίες με τη Symphonie Orchester der Musikhochschule Weimar, την Weimar Stattskapelle και Jenaer Philarmonie. Έχει πλούσια δράση με σύνολα μουσικής  δωματίου (Atrio string-trio, Quarteto Balkaniko κ.α)  με ρεπερτόριο που καλύπτει όλες τις εποχές και μουσικά στιλ. Εμφανίστηκε ως σολίστ , μεταξύ άλλων, στην Grossen Saal της Weimar Musikhochschule στο Lizst Haus Weimar, στη Resitenz Saal Wurzburg, Χερόνα της Ισπανίας στο San Pere de Galligants. Έχει πάρει μέρος σε διάφορα μουσικά φεστιβάλ όπως το Bad Sobernheim Musik academy, Weimar Sommerakademie, Apple Hill Center for Chamber Music, Detmold Musikhochschule - Meisterkurse, και σε σεμινάρια παγκοσμίως αναγνωρισμένων καλλιτεχνών όπως οι T.Zehetmair, V.Klimov, T.Brandis, W.Christ, E.Krueger,Cr. Euler, L.Matczynski.Ο Νικόλας Ευθυμίου είναι ιδρυτικό μέλος του πειραματικού και πολυεθνικού «Ensemble Casual» που έχει ως κύρια επιδίωξη να συνενώσει διάφορες μουσικές παραδόσεις και περιόδους.

Τα τελευταία χρόνια διαμένει στην Κύπρο όπου συνεργάζεται με την Συμφωνική ορχήστρα Κύπρου σαν έκτακτο μέλος και διδάσκει βιολί και βιόλα. Ο Νικόλας Ευθυμίου ενσωματώνει στην  διδασκαλία του στοιχεία από τις πλέον εδραιωμένες μεθόδους Suzuki και Kodaly επιδιώκοντας ταυτόχρονα να προσαρμόσει το υλικό στις προσωπικές ανάγκες του κάθε μαθητή.   

Paolo Baiocco

PaoloΓεννήθηκε στην Ιταλία το 1952. Από τα νενανικά του χρόνια άρχισε να μελετά μουσική, κλασσικό και μοντέρνο χορό.

Αποφοίτησε από το Λύκειο  και το 1980 πήρε το δίπλωμα του στην Αρχιτεκτονική δίνοντας έμφαση σε ένα θέμα πολύ οικίο στον ίδιο: «Το Ιταλικό Θέατρο».

Ακολούθως σπούδασε σκηνοθεσία και ηθοποιία με τον JERZY GROTOWSKI και στο θέατρο ODIN TEATRET στη Δανία υπό τη διεύθυνση του Eugenio Barba.

Το 1980 δημιούργησε θεατρική εταιρεία και για δέκα χρόνια έκανε πέραν των 30 παραγωγών κλασσικών και σύγχρονων θεατρικών έργων. (Boccaccio, Shakespeare, Cervantes, Casanova, Victor Hugo, Dumas, Verga, Garcia Lorca, Brecht.)

Δύο θεατρικά του έργα είχαν πολύ καλές κριτικές και εκδόθηκαν στο θεατρικό περιοδικό SIPARIO.

Το 1982 έλαβε μέρος σαν ηθοποιός/ μίμος στην γνωστή κινηματογραφική παραγωγή της όπερας «LA TRAVIATA» με τους Placido Domingo και Teresa Stratas σε σκηνοθεσία του Franco Zeffirelli. Τον ίδιο χρόνο έλαβε μέρος στην παραγωγή της όπερας “LA BATTAGLIA DI LEGNANO”  στην όπερα της Ρώμης σε σκηνοθεσία Pierluigi Pizzi.

Read more: Paolo Baiocco

Ερμίνα Κυριαζή

Erminas Kyriazi Η Ερμίνα Κυριαζή γεννήθηκε στη Λεμεσό. Αποφοίτησε από τη Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1995.

 Εργάζεται ανελλιπώς στο ελεύθερο θέατρο, στο Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (στο δυναμικό του οποίου ανήκει από το 2006), στο Εθνικό θέατρο της Ελλάδος  και σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες και θιάσους. Είναι ιδρυτικό μέλος της επαγγελματικής ομάδας « ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ»

 Έλαβε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις όπως:

 2012:  ‘’ΗΛΕΚΤΡΑ ΟΡΕΣΤΗΣ, Η naked girls ΔΙΚΗ’’ (ΘΟΚ) σε σκηνοθεσία Χανάν Σνιρ

 2012:  ‘’ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ‘’ (ΘΟΚ) του Α.Κουκκίδη σε σκηνοθεσία Κώστα Δημητρίου

2012 : ‘’ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ’’ (ΘΟΚ)του Θερβάντες σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη

2011-12: ‘’Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ’’(ΘΟΚ) του Μάρτιν Μακ Ντόνα σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα

Read more: Ερμίνα Κυριαζή

Ανδρέας Ιωάννου

To be Updated Soon

Αντώνης Αντωνίου

To be Updated soon...