ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΩΑΝΝΟΥ - [ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ]

ChristinaΗ Χριστίνα είναι απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα μουσικολογίας .Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά κοντά στον Παύλο Σεργίου και στον Δημήτρη Κατσίμπα (Διευθυντές ορχήστρας)και είναι αριστούχος απόφοιτος του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών από το οποιο αποκόμισε πτυχία στην Αρμονία , Αντίστιξη και Φούγκα

Είναι πτυχιούχος με διάκριση άριστα παμψηφεί στο πιάνο και βιολί  με καθηγητές την Μπέττυ Γαιτάνου Μπαρζούκα και τον Δημήτρη Σέμση (εξάρχων  της κρατικής ορχήστρας Αθηνών) αντίστοιχα.

Επίσης παρακολούθησε μαθήματα κλασικού τραγουδιού με την Αντιγόνη Σγούρδα  και είναι απόφοιτος μονωδίας και ακορντεόν του Ωδείου Μουσικοί Οριζοντες .

Έχει λάβει μέρος ως ερμηνεύτρια σε σεμινάρια  πιάνου από διακεκριμένους σολίστες, όπως με τους Nikolai Ρetrof, Paul Badura Skoda,Bernard Ringeissen.

Τη θεωρητική της καλλιέργεια  πάνω στη μονωδία επεξέτεινε  με την παρακολούθηση ειδικών σεμιναρίων με την διάσημη Σοπράνο Ghena Dimitrova και τον Τενόρο Alfred Knoll Στο ενεργητικό της περιλαμβάνονται πρώτες εκτελέσεις έργων black sex Ελλήνων Συνθετών.

Στις επαγγελματικές της δραστηριότητες συμπεριλαμβάνονται συνεργασίες με τη Λυρική Σκηνή Κύπρου στην όπερα Χάνσελ και Γκρέτελ όπου ήταν υπεύθυνη για την διδασκαλία της χορωδίας.  Μαζί με μια ομάδα νέων μουσικών δημιούργησε το κουαρτέτο Suono Reale, το οποίο εμφανίζεται σε διάφορες εκδηλώσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Εμφανίσθηκε ως σολίστ στο κονσέρτο για δύο βιολιά ,έγχορδα και Basso Continuo σε ρε ελάσσονα του J.S.Bach με την ορχήστρα Δωματίου του Αγίου Γεωργίου το 2005.

Απο πολύ μικρή ηλικία συμμετείχε στην νεοϊδρυθείσα τότε παιδική χορωδία του πολιτιστικού ομίλου Διάσταση. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της ανέλαβε την διεύθυνση της παιδικής χορωδίας, ενώ ταυτόχρονα έγινε μέλος του φωνητικού συνόλου του ομίλου, στο οποίο συμμετέχει ως χορωδός και σολίστ σε πολυάριθμες παραστάσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό.