Λαϊκό Τραγούδι

Λαϊκό τραγούδι /παραδοσιακό τραγούδι ονομάζεται εκείνο το τραγούδι των Ελλήνων, δοσμένο σε ελληνική γλώσσα, που είναι εναρμονισμένο στο ύφος της ελληνικής αστικής λαϊκής μουσικής, τόσο από την αρχαιότητα, όσο και μεταγενέστερα, μετά το τέλος της δεκαετίας του 1950, όταν μια νέα γενιά μουσικών αναπτύχθηκε από το ρεμπέτικο τραγούδι, στη λαϊκή μουσική της εποχής.

Στη σημερινή εποχή το λαϊκό τραγούδι εξελίχθηκε από το δημοτικό με όλες του τις λαϊκές παραδόσεις και το ρεμπέτικο και ενισχύθηκε με καινοτομίες όπως η χρήση των ενισχυτών ή κι άλλων οργάνων.

Στο Λαϊκό του 80 η επίδραση της δυτικής ποπ μουσικής, είναι πλέον εμφανέστατη καθώς και ο ρυθμός σημειώνεται γρηγορότερος. Ως "λαϊκό-ποπ" θεωρείται το είδος του τραγουδιού που ερμηνεύουν σύγχρονοι καλλιτέχνες όπως Μαζωνάκης, Ρέμος, Πλούταρχος και άλλοι.

Παραδίδονται μαθήματα φωνητικής, απλά και κατανοητά, ακολουθώντας συνδυασμό απ’τις καλύτερες μεθόδους που υπάρχουν σήμερα.
Σκοπός μας, να διανθιστεί το ταλέντο και η προσπάθεια αυτών που η μουσική και το τραγούδι είναι κατι παραπάνω απο ακρόαση.. Σύμφωνα πάντα  με την προσωπικότητα, τις δυνατότητες και τα θέλω του κάθε μαθητή, ξεχωριστά.

 

Μοντέρνο Τραγούδι

Στο μοντέρνο τραγουδι εκτός από τα βασική φωνητική εκπαίδευση που ήδη ανάφερα στο κλασικό τραγούδι , δίνετε η δυνατότητα μαθημάτων τεχνική χρήσης μικροφώνου ,ηχογράφησης με υποστήριξη τεχνικών μέσων (μουσική τεχνολογία).ρεπερτόριο : Pop, έντεχνο, λαϊκό, ξένο τραγούδι.

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν να συμμετάσχουν στο Royal Academy of musicrinity college, ελληνικές εξετάσεις  ή διαγωνισμούς/ φεστιβάλ μουσικής. Οι μαθητές ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες όπως μουσικό θέατρο, χορωδίες και άλλα σύνολα και προετοιμάζουμε τους μαθητές για πολλές ακροάσεις για πανεπιστήμια

Κλασικό Τραγούδι / Μελοδραματική

Με τα μαθήματα κλασικού τραγουδιου στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να εξασφαλίσουν  ένα όμορφο ήχο, καθαρή άρθρωση και  διαμόρφωση κλασικής τεχνικής στο τραγούδι.

Οι μαθητές μαθαίνουν καλή στάση του σώματος και τεχνικές αναπνοής για καλύτερη διατήρηση  και ενίσχυση της  φωνής τους. 

Απλές μελωδίες και ασκήσεις  χρησιμοποιούνται για να επεκτείνουν  την έκταση  και ευελιξία της φωνής και βοηθούν τον μαθητή να εξασφαλίσει  ακριβές τονικό ύψος στα διάφορα ρεγκίστρα.

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Royal Academy of music,Τrinity college, ή να δίνουν τις ελληνικές εξετάσεις και παράλληλα να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς/ φεστιβάλ μουσικής. Οι μαθητές ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες όπως μουσικό θέατρο, χορωδίες και άλλα σύνολα. Ενδιαφερόμενοι μαθητές προετοιμάζονται για πολλές ακροάσεις και συνέχιση των σπουδών τους σε πανεπιστήμια.


Δασκάλοι:   Μάριος Ανδρέου, Χριστίνα Ηροδότου, Αγγέλα Φοίνικα, Δημήτρα Πισσουρίου Κλουβάτου, Χριστίνα Πισσουρίου Ιωάννου

Ελαφρό-Έντεχνο

Μαθήματα φωνητικής σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις της φωνητικής τέχνης, ρεπερτόριο σύμφωνα με τις ανάγκες του μαθητή και προετοιμασία για ακροάσεις. Δίνεται επίσης η δυνατότητα μαθημάτων τεχνικής χρήσης μικροφώνου, ηχογράφησης με υποστήριξη τεχνικών μέσων (μουσική τεχνολογία).

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν να συμμετάσχουν σε ελληνικές εξετάσεις  ή διαγωνισμούς/ φεστιβάλ μουσικής. Οι μαθητές ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες όπως, χορωδίες και άλλα σύνολα.


Δάσκαλοι: Μάριος Ανδρέου, Χριστίνα Ηροδότου, Αγγέλα Φοίνικα, Δήμητρα Πισσουρίου Κλουβάτου, Χριστίνα Πισσουρίου Ιωάννου

Θεατρικό Τραγούδι – Μιούζικαλ

Το θεατρικό τραγουδι είναι ένας τρόπος να πεις μια ιστορία και να εκφράσεις το συναισθηματικό περιεχόμενό της, δηλαδή το χιούμορ, το πάθος, τον έρωτα, το θυμό και όλα τα άλλα συναισθήματα κινητοποιώντας τη μουσική, την εκφραστικότητα, το λόγο και την κίνηση ισότιμα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο σύνολο απόδοσης. Παρόλο που το μιούζικαλ καλύπτεται απο άλλες θεατρικές μορφές όπως η όπερα, αυτή του η ιδιαιτερότητα να δίνει την ίδια σοβαρότητα σε όλες τις τέχνες που το απαρτίζουν, δίνει στο είδος έναν άλλο χαρακτήρα, ένα χαρακτήρα που αναγνωρίζεται ως μουσικό θέατρο.

Παραδίδονται μαθήματα απλά και κατανοητά, ακολουθώντας συνδυασμό απ’τις καλύτερες μεθόδους που υπάρχουν σήμερα. Ο μαθητής διδάσκεται πώς να χρησιμοποιεί με ορθό τρόπο τη φωνή και το σώμα του.

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν να συμμετάσχουν στο Royal Academy of hardcore porn music, Τrinity college, ελληνικές εξετάσεις  ή διαγωνισμούς/ φεστιβάλ μουσικής. Οι μαθητές ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες όπως μουσικό θέατρο, χορωδίες και άλλα σύνολα και προετοιμάζονται για πολλές ακροάσεις για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια.