Πνευστά

ΧΑΛΚΙΝΑ ΠΝΕΥΣΤΑ
Τα χάλκινα πνευστά αποτελούν την δεύτερη κατηγορία των πνευστών οργάνων συμφωνικής ορχήστρας μαζί με τα ξύλινα πνευστά αλλά  είναι φτιαγμένα από χαλκό ή ορείχαλκο.

Χωρίζονται σε τέσσερις βασικές ομάδες:

 • τρομπέτες
 • κόρνα
 • τρομπόνια
 • τούμπα

Το σαξόφωνο, αν και χάλκινο εκ κατασκευής, παίζει μαζί με τα ξύλινα πνευστά. Η συνηθέστερη σύνθεση σε χάλκινα πνευστά περιλαμβάνει 4 κόρνα, 3 τρομπέτες, 3 τρομπόνια και μία τούμπα.

Με τα μαθήματα χάλκινων  πνευστών δίνετε η δυνατότητα σε Αρχάριους φοιτητές να αναπτύξουν τις δεξιότητες της μουσικής ανάγνωσης, δακτυλισμού και  παραγωγής ήχου και αναπνοής.   Τα βιβλία παρέχουν εισαγωγικό ρεπερτόριο  σταδιακής αυξανόμενης δυσκολίας. Κάνουμε χρήση  διαφορετικών βιβλίων, ανάλογα με το επίπεδο δεξιοτήτων και συμφερόντων του μαθητή.

flute Clarinet Saxophone  Trumpet 
 Φλάουτο Κλαρίνο  Σαξόφωνο Τρομπέτα

ΞΥΛΙΝΑ ΠΝΕΥΣΤΑ

Τα ξύλινα πνευστά ονομάζονται έτσι όχι επειδή απαραίτητα είναι φτιαγμένα από ξύλο αλλά κυρίως επειδή είτε παλαιότερα κατασκευάζονταν από ξύλο (π.χ. φλάουτο), είτε επειδή ο ήχος τους συγγενεύει με τον ήχο των ξύλινων πνευστών. Στο κάθε όργανο ο ήχος παράγεται από δονούμενη στήλη αέρος η οποία διοχετεύεται μέσω ενός σωλήνα.

Τα ξύλινα πνευστά χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:

 • Στα πνευστά με απλό περιστόμιο:
 1. Φλάουτο (σε διάφορες τονικότητες)
 2. Πίκολο
 • Στα πνευστά με μονή γλωττίδα:
 1.  Κλαρίνο ή κλαρινέτο (σε διάφορες τονικότητες)
 2. Μπάσο κλαρίνο
 3. Σαξόφωνο (σε διάφορες τονικότητες)

Με τα μαθήματα ξύλινων πνευστών δίνετε η δυνατότητα σε Αρχάριους φοιτητές να αναπτύξουν τις δεξιότητες της μουσικής ανάγνωσης, δακτυλισμού και  παραγωγής ήχου και αναπνοής. Τα βιβλία παρέχουν εισαγωγικό ρεπερτόριο σταδιακής αυξανόμενης δυσκολίας. Κάνουμε χρήση διαφορετικών βιβλίων, ανάλογα με το επίπεδο δεξιοτήτων και συμφερόντων του μαθητή.

Καθώς οι μαθητές προοδεύουν εισάγονται σε πιο προχωρημένο ρεπερτόριο και σε τεχνικές ασκήσεις που θα τους προετοιμάσουν για σόλο παίξιμο και σύνολο. Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Εξετάσεων  σε κάθε όργανο .Επίσης έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να γίνουν άρτιοι μουσικοί στο κλασικό ρεπερτόριο, αυτοσχεδιασμό τζαζ και σε popular στυλ μουσικής.

Τα μαθήματα Κλαρινέτου, φλάουτου, τρομπέτας και σαξόφωνου διδάσκονται ατομικά και έχουν διάρκεια 30 λεπτά, 45 λεπτά και 60 λεπτά. Οι εκπαιδευτές μας έχουν υψηλά προσόντα με μεγάλη εμπειρία τόσο στην εκπαίδευση όσο και σε παραστάσεις.  Οι καθηγητές μας συνδυάζουν ένα συνδυασμό οπώς το  να  μπορεί να διαβάσει τις νότες  και ενσωματώνοντας το αυτί να είναι σε θέση να ακούσει τις νότες και μελωδίες. Είναι σημαντικό για τους μαθητές να είναι σε θέση να διαβάσει τις παρτιτούρες, αλλά αν δεν είναι σε θέση να ακούσει μια μελωδία και να την αναπαράγει στην πράξη δεν γίνονται μουσικοί με πολύπλευρη γνώση. Η προσέγγισή μας βοηθά να δημιουργήσουμε μια διασκεδαστική, ισορροπημένη μουσική εμπειρία για κάθε μαθητή.