Βιολί

 

ViolinΤο Βιολί είναι ο βασιλιάς της ορχήστρας. Αποτελεί ένα από τα πιο εκφραστικά και μελωδικά όργανα της ορχήστρας με ευρύ κύκλο ρεπερτορίου τόσο σολιστικα όσο και σε συμφωνικά έργα.

Η διδασκαλία του βιολιού στην προσχολική και πρώιμη σχολική ηλικία συμβάλλει στην καλλιέργεια της συλλογικότητας, διότι το παιδί μαθαίνει να λειτουργεί σε ομάδα συνεργαζόμενο και με άλλα μουσικά όργανα.

Η παράγωγη ήχου εξαρτάται από τη συγκέντρωση του παιδιού στις τεχνικές του οργάνου, πράγμα το οποίο big breasts συμβάλλει στην καλλιέργεια της μουσικής του αντίληψης και στην εξοικείωσή του με τις μουσικές έννοιες και το ρυθμό.

Με τα μαθήματα βιολιού δίνεται η δυνατότητα  στον μαθητή να μάθει πώς να κρατήσει το βιολί και το δοξάρι, το κούρδισμα του βιολιού, την τοποθέτηση δακτύλων και τα διαγράμματα και δακτυλισμούς του βιολιού.

Μάθετε πώς να φροντίσετε το βιολί σας, να αλλάξετε χορδές, και να βάζετε ρετσίνα στο δοξάρι. Μάθετε νέες δοξαριές  και τεχνικές βιολιού, και ανακαλύψτε πώς να επιλέξετε ένα βιολί, καθώς και τις βασικές αρχές της θεωρίας της μουσικής, όπως τη μουσική ανάγνωση και το ρυθμό.

 

Δασκαλοι : Δημητρης Κλουβάτος, Δήμητρα Πισσουρίου Κλουβάτου, Χριστίνα Πισσουρίου Ιωάννου