Βιολοντσέλο

Cello

Το Βιολοντσέλο, είναι ένα έγχορδο μουσικό όργανο που παίζεται με δοξάρι. Έχει τέσσερις χορδές (ντο,σολ,ρε,λα)), όπως και τα υπόλοιπα έγχορδα της συμφωνικής ορχήστρας.

Ο βιολοντσελίστας, είναι πάντα καθιστός, τοποθετεί το βιολοντσέλο ανάμεσα στα πόδια του και το σ extreme porn τηρίζει στο έδαφος με τη βοήθεια μίας ρυθμιζόμενης μεταλλικής ράβδου στήριξης.

Το βιολοντσέλο έχει ένα πλούσιο,δυνατό, βαθύ κια εκφραστικό  ήχο.  Είναι βασικό όργανο και στη μουσική δωματίου αλλά και στην συμφωνική ορχήστρα. Οι χορδές του είναι πιο παχιές από του βιολιού και της βιόλας και χρησιμοποιείται συνήθως μαζί με το κοντραμπάσο για να παίξει τις μπάσες νότες ενός μουσικού έργου, λόγω όμως της μεγάλης μουσικής του έκτασης, είναι εξίσου αξιόλογο και ως σόλο όργανο.


Με τα μαθήματα βιολοντσέλου  δίνεται η δυνατότητα  στον μαθητή να μάθει πώς να κρατήσει το βιολοντσέλο και το δοξάρι και πως να κουρδίσει. Ο μαθητής μαθαίνει επίσης τη σωστή τοποθέτηση δάχτυλων και τους   δαχτυλισμούς του βιολοντσέλου. Μάθετε πώς να φροντίσετε το βιολοντσέλο σας, και να βάζετε ρετσίνα στο δοξάρι .Μάθετε νέες δοξαριές  και τεχνικές, και ανακαλύψτε πώς να επιλέξετε ένα βιολοντσέλο, καθώς και τις βασικές αρχές της θεωρίας της μουσικής, όπως η μουσική ανάγνωση, ρυθμός .

 

Δάσκαλοι:  Δώρος Ζήσιμος