Πιάνο

piano head Οι μαθητές που επιλέγουν το πιάνο έρχονται σε επαφή με τις πλουσιότερες και πιο βαθιές μουσικές παραδόσεις του πλανήτη, τη δυτική κλασική μουσική παράδοση. Η αισθητική ισορροπία του Μότσαρτ, η δραματική δύναμη του Μπετόβεν, η λεπτή αλληλεπίδραση των θεμάτων του Μπαχ και οι καλλιτεχνικές συνεισφορές πολλών άλλων συνθετών περιμένουν να ανακαλυφθούν από τους μαθητές του πιάνου. Η πιανιστική Μουσική των μεγάλων συνθετών έχει την δύναμη να οδηγήσει τη διάνοια, να προβάλει τα συναισθήματα και να εμπλουτίσει το πνεύμα του  κάθε μαθητή προκαλώντας τον να εξερευνήσει και να ανακαλύψει.

Αλλά  το πιάνο δεν περιορίζεται μόνο  στην κλασική μουσική. Οι συγχορδίες και μελωδίες της Τζαζ, η δημιουργικότητα του αυτοσχεδιασμού, η ενέργεια της ροκ μουσικής, η ποικιλία και το εκπληκτικό δυναμικό των ηλεκτρονικών πιάνων είναι όλα στη διάθεση του μαθητή

 το Πιάνο είναι το πιο συνηθισμένο πρώτο όργανο για τους μαθητές. Πολλοί μαθητές ξεκινούν με 2 ή 3 χρόνια διδασκαλίας στο πιάνο πριν από τη μετάβαση σε άλλο όργανο. Το Πιάνο είναι ίσως το καλύτερο μέσο για την εξοικείωση των μαθητών με όλα τα είδη μουσικής .

Πιάνο είναι ένας πιστός σύντροφος για όλες τις εκδηλώσεις και εορτασμούς. Όλη η μουσική μπορεί να παιχτεί με ένα πιάνο, ποπ, τζαζ, ροκ, μπαλάντα ...

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν διδασκαλία στην τεχνική του πιάνου, και την ουσιαστική ικανότητα της μουσικής ανάγνωσης. Οι μαθητές ξεκινούν με ένα εισαγωγικό πρόγραμμα, στο οποίο μαθαίνουν τα βασικά. Οι σπουδαστές προχωρουν μέσα από το δικό τους ρυθμό κάτω από την καθοδήγηση  του καθηγητή τους για το πώς να μελετήσουν αποτελεσματικά και αποδοτικά.

Εκτός από τις πρακτικές διδασκαλίας οι μαθητές ακολουθούν επίσης ένα πρόγραμμα μουσικής θεωρίας. Τα αρχικά στάδια της θεωρίας  περιλαμβάνουν τους κανόνες της μουσικής σημειογραφίας και τα βασικά στοιχεία του ρυθμού, συγχορδίες και κλίμακες. Καθώς οι μαθητές  προχωρούν σε πιο ψηλές τάξεις της μουσικής μπορούν να μάθουν για τη μορφολογία  , προόδους συγχορδιών , αρμονία, μουσική ιστορία και  σύνθεση.

 Μετά το εισαγωγικό πρόγραμμα πολλοί μαθητές μπορούν να επιλέξουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εξετάσεων και / ή διαγωνισμούς. Οι μαθητές καθοδηγούνται από τον δάσκαλό τους σε όλη την προετοιμασία για τις εξετάσεις ή διαγωνισμούς πιάνου . Θα ενθαρρυνθεί η συμμετοχή στα προγράμματα αυτά, επειδή βοηθούν τους μαθητές να επιτύχουν τις πραγματικές δυνατότητές τους, ενθαρρύνοντάς τα να αναπτύξουν και να διατηρήσουν υψηλά πρότυπα. Η συμμετοχή στα προγράμματα αυτά είναι απολύτως προαιρετική.

..Οι μαθητές μπορούν επίσης να μάθουν να παίζουν λαϊκή μουσική, τζαζ, ροκ και μπλουζ. Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται για αυτά τα είδη μπορούν να πάνε για να μάθουν πώς να αυτοσχεδιάζουν στο πιάνο .( βλ.jazz piano)

Ελάχιστη ηλικία

Δεχόμαστε συνήθως σπουδαστές πιάνου από την ηλικία των έξι ετών. Θα λάβουμε μαθητές ηλικίας μικρότερης  αν φαίνεται να είναι έτοιμοι για την ατομική εκπαίδευση, αλλά εμείς θα προτείνουμε συνήθως ένα από τα άριστα προγράμματα του ομίλου για τα μικρότερα παιδιά, ως προετοιμασία για τα ατομικά μαθήματα(μουσική προπαίδεια).

Επιλογή πιάνου

Το καλύτερο είδος πιάνο για τους σπουδαστές πιάνου είναι ένα ακουστικό πιάνο (είτε σε όρθια θέση ή μεγάλο). Ωστόσο, πολλοί από τους μαθητές μας αρχίζουν τα μαθήματα τους σε ένα ηλεκτρονικό πιάνο και αυτό είναι επίσης αρκετά αποδεκτό. Ηλεκτρονικά πληκτροφόρα είναι επαρκή για τους νέους φοιτητές. Έχουν το πλεονεκτήμα του μικρότερου μεγέθους και στοιχίζουν λιγότερο.Έχουν όμως και μειονεκτήματα. Τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο ενός ηλεκτρονικού πιάνου συνήθως απαιτούν λιγότερη δύναμη.Ως αποτέλεσμα ,η  τεχνική παιξίματος ενός μαθητή δεν αναπτύσσεται όπως  σε ένα  πιάνο. Επίσης, ηλεκτρονικά πληκτρολόγια δεν έχουν την ίδια ευαισθησία όπως τα εκφραστικά ακουστικά πιάνα. Καθώς οι φοιτητές προοδεύουν και  προσπαθούν να παίξουν πιο εκφραστικά αυτό γίνεται όλο και περισσότερο δύσκολο σε ένα ηλεκτρικό πιάνο. Εάν δεν έχετε ακόμα ένα πληκτροφόρο μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την επιλογή του κατάλληλου μέσου.

  

    celebrity nude    piano        Piano

      ΜΟΝΤΕΡΝΟ /JAZZ ΠΙΑΝΟ

      ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΠΙΑΝΟ

 

Δάσκαλοι: Λουκία Πετρίδη, Δημητρα Πισσουρίου Κλουβάτου, Χριστίνα Πισσουρίου Ιωάννου, Ελίνα Σαββίδου, Χρυσούλα Κουγιάλη, Χριστιάνα Μανιώρη